• Vijesti
  • 10 najboljih ribljih likova iz crtića
Background image

10 najboljih ribljih likova iz crtića

Podvodni je svijet oduvijek prava riznica mogućnosti i mašte. Ispod površine mora i dandanas mogu se kriti čarobna stvorenja, poput riba koje proizvode vlastito svjetlo ili se prave da su stijene. Ribe su vrlo popularni kućni ljubimci, pa tako i iznimno dragi i voljeni likovi u crtićima.

1. Žuta tropska ribica koja je najbolji prijatelj sirene Ariel u Disneyjevu klasičnom hitu Mala sirena iz 1989. zove se Flounder, no, unatoč imenu, nije nacrtan kao iverak, nego kao tropska ribica. Plašljiv je i sklon panici, ali zato vjeran i odan.

2. Najpoznatija animirana ribica zasigurno je mali Nemo, koji je slučajno završio u akvariju zubara u Australiji u Potrazi za Nemom. Nemo je oceanska riba klaun koja se pokušava vratiti kući na Veliki koraljni greben, na kojem ta vrsta ribe zaista i živi.

3. Plava tang ribica s mnogo duga i vrlo kratkim pamćenjem nasmijala nas je pri svom susretu s Nemom, no kad je dobila svoj vlastiti animirani film Potraga za Dori, Dori je svojom blesavošću i upornošću osvojila svijet.

4. Oskar je malena riba s velikom maštom, a nakon što se pohvalio da je udario morskog psa, morao je naučiti koliko su u laži kratke peraje. Sve to u crtiću Riba ribi grize rep.

5. Nisu cool ribe samo na velikim ekranima. Gospođa Pufnić, učiteljica i vlasnica brodske škole, plavokosa je napuhača koja ne može smisliti Spužva Boba.

6. Neke čak imaju i vlastitu animiranu TV seriju, poput ponosne ribe Rainbow Fish. On živi s roditeljima i sestrom, obožava igrati školjkomet i upadati u nevolje iz kojih ga vade stariji brat Oscar i najbolja prijateljica Bea. Smislio ga je Marcus Pfister, švicarski pisac, za slikovnicu Rainbow Fish koja je poslije postala istoimeni crtić.

7. I sijamski borac Milo ima svoj vlastiti TV show, Fish Hooks. Milo je vječno u potrazi za podvodnom zabavom, toliko da stalno dovodi i svijet i sebe u opasnost.

8. Opasan, unatoč tome što je dobronamjeran, je i Bruce, morski pas vegetarijanac iz Potrage za Nemom. On podučava da ribe nisu hrana, nego prijatelji, no ipak teško odolijeva mirisu krvi.

9. Miris je bitan i inspektoru Škrgi, glavnom liku animirane TV serije Riblje redarstvo. Naime, njegov detektivski nos omogućava mu da namiriše smrdljive ribe i privede ih pravdi.

10. Destiny je još jedan neobičan morski pas. Toliko je kratkovidna da je gotovo potpuno slijepa. Nama je ponekad još draža nego Dori čija je davno izgubljena prijateljica u Potrazi za Dori.

Proširi riječ, ispričaj prijateljima.
copyright Jadranski-Galenski Laboratorij 2012 Pravni podaci