• Vijesti
  • Kako posjetiti muzeje diljem svijeta, a ne maknuti se iz vlastitog doma
Background image

Kako posjetiti muzeje diljem svijeta, a ne maknuti se iz vlastitog doma

Lijepo vrijeme jednostavno nas zove da krenemo u istraživanje vanjskoga svijeta, da se družimo s prijateljima i uživamo u suncu i smijehu. A kada smo već vani, možemo i ponešto naučiti – šetnjom kroz grad i proučavanjem arhitekture ili pak odlaskom u muzeje. A što ako smo već sve muzeje posjetili ili ih nema u našem gradu?

Između druženja s prijateljima i šetnji na svježem zraku najbolje je upustiti se u jedan virtualan obilazak! Naime, mnogi svjetski poznati muzeji imaju odlične internetske stranice na kojima ćete mnogo toga vidjeti i naučiti, a sve to iz udobnosti vlastitog doma, na drugoj strani svijeta. Zanima vas povijest? Onda svakako morate "otići" do British Museuma u Londonu koji ima mnoštvo zanimljivih online aktivnosti za mlađe generacije, a možete i naučiti ponešto o povijesti svijeta iz stotinu artefakata smještenih u tom muzeju, dok Louvre, najpoznatiji muzej na svijetu, nudi izuzetno zanimljivu virtualnu turu kroz egipatske antikvitete.

Ako ste skloniji lijepoj umjetnosti, onda ne smijete zaobići The Metropolitan Museum of Art u New Yorku i pregledati internetske izložbe slika i skulptura. Za Vincenta van Gogha zasigurno ste čuli, no što je s Paulom Kleejem? Možda vas više zanima suvremena umjetnost ili pak starogrčka? Popularni "Met" neće vas razočarati!

Za napredne virtualne posjetitelje muzeja svakako preporučujemo Google Art Project koji nas u stilu Street Viewa vodi u posjet stotinama muzeja i kolekcija diljem svijeta. Odvažite se na pustolovinu!

Proširi riječ, ispričaj prijateljima.
copyright Jadranski-Galenski Laboratorij 2012 Pravni podaci